Marianne Vos schrijft voor zevende keer NK veldrijden op haar naam

9 januari 2022, 17:01
Verlopen

RUCPHEN/BABYLONIENBROEK - Renster Marianne Vos uit Babyloniënbroek heeft voor de zevende keer in haar loopbaan het NK veldrijden op haar naam geschreven.

Ze domineerde de wedstrijd vanaf de start en soleerde naar de eindzege. Lucinda Brand werd op ruime achterstand tweede, Ceylin del Carmen Alvarado eindigde als derde. De kopstart op het parcours in Rucphen was voor topfavorieten Lucinda Brand en Marianne Vos.

Na de eerste ronde kon Betsema aansluiten bij het duo en ook het achtervolgende groepje kwam terug. Vos plaatste niet lang daarna opnieuw een aanval, waarbij ze in rap tempo een gat sloeg. Haar achtervolgers waren niet bij machte om het gat dicht te rijden. De overwinning betekende voor de 34-jarige Vos al haar veertiende NK-medaille. Naast zeven keer goud en zesmaal zilver veroverde ze ook één bronzen plak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl