Vrijwilligerstraining ‘Voor jou en je kind!’

Foto: Archief
10 januari 2022, 17:17
Verlopen

WOUDRICHEM - Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico om op te groeien tot laaggeletterde volwassene. Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Zij zijn zich daar niet altijd van bewust. Reden genoeg voor de Bibliotheek CultuurPuntAltena om hiermee aan de slag te gaan.

In maart/april start de Bibliotheek een pilot bij een aantal kinderopvanglocaties, waar ze vrijwilligers voor zoekt. Vrijwilligers volgen eerst de training van 3 dagdelen. Daarna heeft u voldoende kennis, tips en trucs om als vrijwilliger met ouders aan de slag te gaan. Wilt u ouders begeleiden bij de taalontwikkeling van hun kind?

Meld u dan aan op bibliotheekaltena.nl/vrijwilligervoorjouenjekind. De training is op woensdag 9, 16 en 23 februari van 13.00 tot 16.00 uur op De Werf in Woudrichem. Aan deze training zijn geen kosten verbonden en u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Meer informatie vindt u op bibliotheekaltena.nl/vrijwilligervoorjouenjekind.

 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl