De kastelen Dussen en Loevestein op longlist voor ‘Allermooiste kasteel van Nederland’

Foto: Archief
11 januari 2022, 17:05
Verlopen

REGIO - De kastelen Dussen en Loevestein staan op de longlist voor de verkiezing van het Allermooiste kasteel van Nederland, die de ANWB organiseert.

Kastelen doen mee aan de verkiezing als ze een middeleeuwse oorsprong hebben, beschikken over een slotgracht, ophaalbrug, torens en versterkte muren, een rijksmonument zijn en regelmatig open zijn voor bezoekers. Op basis van deze criteria heeft de ANWB in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed 50 kastelen geselecteerd.

Tot en met 6 maart kan publiek hierop stemmen via de website van de ANWB. Daaruit volgt de Top 5 waaruit een deskundige jury dan het kasteel kiest dat zich het Allermooiste kasteel van Nederland mag noemen. Deze winnaar wordt maandag 6 juni bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl