Deze week oefenen vliegers van luchtmacht boven de regio

Foto: Archief
19 januari 2022, 17:14
Verlopen

ALTENA - Vliegers van de luchtmacht oefenen dagelijks om hun vaardigheden op peil te houden. Deze week worden er tot en met donderdag met twee Apache-gevechtshelikopters militaire oefeningen in Altena en de Bommelerwaard gehouden.

De helikopters oefenen zowel overdag als in de avond het aanvallen van gesimuleerde doelen. De Apaches mogen tot uiterlijk 23.00 uur oefenen met avondvluchten. Laagvliegen kan hinder veroorzaken voor mensen die onder of in de buurt van laagvliegroutes en -gebieden wonen.

Daarom houdt de gemeente bij nieuw te bouwen woningen rekening met geluidszonering, dat is de hoeveelheid geluid per gebied. Ook wordt rekening gehouden met de hoogte van nieuwe gebouwen. Bestaande woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen hebben binnen een bepaald deel van de geluidszone geluidswerende voorzieningen gekregen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl