Bouw van drie brandweerkazernes is vertraagd

Foto: Archief
28 januari 2022, 20:28
Verlopen

ALTENA - De bouw van drie nieuwe brandweerkazernes in Altena, te weten in Almkerk, Dussen en Hank is vertraagd. Dit vanwege een conflict met de aannemer over de meerkosten als gevolg van de kostenstijgingen.

In juni 2021 stelde Altena geld beschikbaar om de kazernes te gaan bouwen. De kosten werden toen geraamd op 5,7 miljoen euro. Vorig najaar raamde de aannemer de meerkosten al op 730.000 euro. Daar is nu nog een nieuwe post bijgekomen van nog eens 220.000 euro in verband met de stagnatie van het werk.

De vertraging in het werk is, behalve een foute berekening met heipalen, volgens het college geheel te wijten aan de aannemer. Het college meent dan ook in haar recht te staan met een rechtsgeldige aannemingsovereenkomst. Omdat de gemeente en de aannemer er onderling niet uitkomen is nu de Raad van Arbitrage ingeschakeld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl