Hennepkwekerijen ontdekt in loods in Veen

Foto: Sander van Strien
28 januari 2022, 15:41
Verlopen

VEEN - De politie heeft afgelopen donderdag samen met de gemeente Altena twee hennepkwekerijen aangetroffen in een loods aan de Hoefakker in Veen.

Het pand werd bezocht in het kader van een actiedag van de gemeente Altena, waarbij diverse panden binnen de gemeente bestuursrechtelijk gecontroleerd werden. In de straat was een penetrante lucht te ruiken waarop men bij deze betreffende loods uitkwam. Toen de eigenaar van de loods niet ter plaatse kon komen om te openen, heeft de brandweer de deur open gezaagd.

In de loods troffen politieagenten twee hennepkwekerijen aan met in totaal ruim 850 planten. Vorig jaar werd ditzelfde pand ook al een hennepkwekerij en een illegale sigarettenfabriek opgerold. Twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Terneuzen en een 26-jarige man uit Veen. De eigenaar van het pand, een 56-jarige man uit Veen, wordt binnenkort door de recherche verhoord. De kwekerijen zijn inmiddels ontruimd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl