Iedere kern van Altena een fietsoplaadpunt

Foto: Archief
28 januari 2022, 20:20
Verlopen

ALTENA - Dit jaar komen er in Altena 13 nieuwe oplaadpunten voor elektrische fietsen bij. Mede op verzoek van de gemeenteraad komt er een openbaar oplaadpunt in iedere kern. Zo ontstaat er een openbaar netwerk van oplaadpunten in Altena.

Altena wil het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. Daarvoor is het belangrijk dat de fiets onderweg ook opgeladen kan worden. In 8 van de 21 kernen is op dit moment een fietsoplaadpunt. De komende maanden komen in de overige kernen ook oplaadpunten, bij het dorpshuis, een winkelgebied, of toeristische locatie. Wethouder Roland van Vugt: “We zien steeds meer elektrische fietsen in Altena. De gemeente wil inwoners en toeristen meer mogelijkheden bieden de fiets onderweg bij te laden. Zo stimuleren we het gebruik van de fiets en bewegen. Dat weer leidt tot minder CO2-uitstoot.”

Met het uitbreiden van de fietsoplaadpunten ontstaat een eerste netwerk van openbaar toegankelijke oplaadpunten door heel Altena. Het is de bedoeling dat het netwerk de komende jaren nog verder groeit. Wethouder Hans Tanis: “Vanuit onze mobiliteitsvisie en duurzaamheidsdoelstellingen zetten we in op elektrisch vervoer. Daarom willen we onder andere het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. Een randvoorwaarde is dat er een netwerk is om de elektrische fiets onderweg op te laden. Met een oplaadpunt in elke kern, zetten we een eerste stap.” Het openbare netwerk kan door iedereen gebruikt worden. Het bedient woon-werkfietsers, recreatieve fietsers en fietsers die een rit maken naar winkels of andere voorzieningen.  

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl