Nieuwe kampioenstafel voor Marianne Vos

Foto: Archief Henk van Noorloos
2 februari 2022, 13:15
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het is Marianne Vos uit Babyloniënbroek weer gelukt om wereldkampioene te worden. Volgens Henk van Noorloos, docent aan het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg moesten we er wel even op wachten.

“Collega’s op het Willem van Oranje College vroegen gekscherend nog al eens of ‘dat’ (oranje onderstel) nog niet bij het oud ijzer kon”, aldus de Andelse Van Noorloos. “Eerder bewees onze plaatsgenoot nog maar eens het ongelijk van mensen die haar al hadden afgeschreven door na een bloedstollende race haar achtste WK-titel veldrijden te behalen.”

In 2014 werd het Marianne Vos tafeltje in Genderen onthuld toen ze wereldkampioen veldrijden werd in Hoogerheide. Henk van Noorloos: “Nu is men op ‘het Willem’  aan het werk gegaan om een nieuwe kampioenstafel voor haar te maken. De vraag is op welke plaats deze moet komen te staan in de nieuwe gemeente Altena?” Suggesties zijn van harte welkom bij het Willem van Oranje College.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl