Jonge Biesboschzwemmers beginnen jaar sterk

Foto: Archief
14 februari 2022, 18:33
Verlopen

ANDEL - De eerste wedstrijd sinds twee maanden bracht 24 zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Andel. In AquaAltena stond een minioren- en limietwedstrijd op het programma.

Bij de limietwedstrijd kwamen zeven zwemmers aan de start en zij wisten 9 persoonlijke en 3 clubrecords te realiseren. Bij de miniorenwedstrijd kwamen 17 zwemmers aan de start en zij wisten 19 persoonlijke records te zwemmen. Daarnaast werden er 20 medailles veroverd.

Gouden zeven klapper bij minioren

Aan de miniorenwedstrijd mogen zwemmers tot en met 11 jaar meedoen en voor de nieuwe zwemmers is het een mooie manier om kennis te maken met het wedstrijd zwemmen. De jongste zwemmers mochten deze middag 25m schoolslag en 50m vrije slag zwemmen. Femke van den Oven, Cil de Vries, Jesse Drewes en Aïsha de Wilde wisten op het podium te eindigen. Femke deed dit op beide afstanden met een gouden medaille. Cil wist op de schoolslag naar het zilver te zwemmen en op de vrije slag naar het brons. Jesse was op de vrije slag de snelste bij de jongens en Aïsha ging bij de meisjes naar het brons.

Shanya Muilenburg en Silke Jetten zwommen allebei 100 school- en vrije slag en Shanya daarnaast ook nog de 100m wisselslag. Shanya was de beste op de ‘vrij’ en wisselslag en op de schoolslag wist ze als tweede te eindigen. Silke werd tweede op de vrije slag en zij haalde een bronzen medaille op de schoolslag. Florian van Rosmalen zwom op zowel de 25m vlinderslag als de 50m vrije slag naar het brons.

Voor de oudste minioren zwemmers stond er 100 rug-, en schoolslag en 200m vrije slag op het programma. Maud Vonk en Amy de Kooter wisten op alle drie de afstanden een medaille te halen. Maud was de beste op de 200m vrije slag en op de andere twee afstanden behaalde ze een tweede plaats. Voor Amy was er goud op de schoolslag, zilver op de ‘vrij’ en brons op de rugslag. Wessel van Wijk wist op de vrije slag naar het brons te zwemmen.

Persoonlijke records waren er voor Arjan Groenewegen, Rivka en Silke Jetten, Danée Klop, Amy de Kooter, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven, Florian van Rosmalen, Arno van Tilborgh, Maud Vonk en Cil de Vries.

Clubrecords op de schoolslag sprint

Bij de limietwedstrijd stond er 50 rug- en schoolslag en 100 en 200 wisselslag op het programma. Lars de Kooter en Tess Vonk wisten op de 50 schoolslag allebei clubrecords te verbeteren. Lars deed dit bij de jongens onder 13 en 15 jaar en Tess bij de meisjes onder 13 jaar. Uiteraard verbeterde ze ook hun persoonlijke records, Lars zelfs bijna acht tienden van een seconde.

Anne en Rens Lisman wisten allebei twee persoonlijke records te zwemmen en zij deden op de 200 wisselslag en op de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag. Voor Herbert Schouten en Hannah Vink was er een nieuwe toptijd op de 50 rugslag en Rik Vink wist zijn tijd op de 100 wisselslag met ruim 4,5 seconden aan te scherpen.

De volgende gecombineerde wedstrijd is over vijf weken en dan zullen de Biesboschzwemmers in Gorinchem de wedstrijd organiseren. Hopelijk zijn de coronaregels dan zo versoepelt dat er weer publiek aanwezig kan zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl