Groen licht voor bustransferium aan de Hoge Maasdijk in Andel

Foto: Archief
15 februari 2022, 17:55
Verlopen

ANDEL - Het bustransferium aan de Hoge Maasdijk in Andel wordt definitief een feit. De gemeenteraad heeft zijn goedkeuring gegeven voor de aanleg ervan.

Aan het besluit ging een jarenlange politieke strijd vooraf. Al in 2010 diende oud-raadslid en oud-wethouder Joost Kant van Woudrichem een voorstel voor een bustransferium in, met de fractie van de PvdA. Achteraf gezien vindt Kant dat het de strijd waard is geweest. De kosten van het bustransferium zijn geraamd op 950.000 euro in totaal. De aan- en afvoerroute zullen na realisering van het transferium niet meer via de Hoofdgraaf, maar via de Hoge Maasdijk lopen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in 2023 begonnen met de aanleg van het bustransferium. Het bustransferium moet een oplossing bieden voor het probleem van halterende bussen in de Hoofdgraaf in Andel. Dit leidt tot opstoppingen en verkeersonveilige situaties.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl