Werkendammer aangehouden na bedreiging met mes

Foto: Archief
15 februari 2022, 17:39
Verlopen

WERKENDAM - De politie heeft zondag 13 februari omstreeks 17.40 uur een 48-jarige man in zijn woning in Werkendam aangehouden die kort daarvoor in een horecazaak met een mes gedreigd zou hebben. De politie moest bij de arrestatie het stroomstootwapen inzetten omdat hij niet reageerde op sommaties.

De uitbater van een horecazaak in Werkendam deed aangifte. Hij vertelde dat een klant zonder enige aanleiding een andere bezoeker boos aansprak en bestek van de tafel haalde en vervolgens een mes in zijn handen hield. Dit kwam bedreigend over. Vervolgens liep die man daarmee richting de uitgang en stak zijn middelvinger nog op naar een werknemer. De eigenaar van de zaak slaagde erin het mes af te pakken waarna de man naar buiten liep. 

Door de combinatie van camerabeelden, signalement en eerdere informatie kwam de politie de bedoelde man snel op het spoor. Het gaat om een persoon die vaker met de politie in aanraking is geweest en agressief kan reageren. Agenten zijn naar de woning gegaan. De verdachte deed niet open waarna de voordeur werd geforceerd en op luide wijze de komst werd bekend gemaakt. Hierna zijn de dienders met schild en diensthond Rex de woning binnen gegaan. De bewoner voldeed niet aan de opgegeven sommaties waarna hij middels de inzet van een stroomstootwapen onder controle werd gebracht. Op het politiebureau blies hij 1260 ugl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl