Sneak Peek, Altena Experience, Virtual Tour en Inschrijven op het Altena College

Foto: Altena College
19 februari 2022, 06:26
Verlopen

SLEEUWIJK - "Ik weet waar de aula is, want ik heb vorige week een rondleiding gehad!" Een achtstegroeper neemt zijn klasgenoten mee naar de aula van het Altena College voor de start van de Altena Experience: de doe-middag voor groep 8.

Conrector Hilde van Haaften: “We zijn superblij dat we leerlingen van groep 8 de afgelopen maanden een leuk en divers kennismakingsprogramma hebben kunnen aanbieden. En zij zo écht hebben kunnen ervaren hoe leuk het is om leerling op het Altena College te zijn.” Het programma voor leerlingen van groep 8 is op de meeste middelbare scholen bijna afgelopen en de leerlingen gaan zich nu richten op het inschrijven bij hun nieuwe school. Het Altena College organiseert inschrijfdagen, met inloop op een tijdstip naar keuze, op maandag 14 maart (16.00-20.00u) en dinsdag 15 maart (18.00-20.00u).

De komende weken zijn er op het Altena College nog steeds activiteiten waarmee leerlingen sfeer kunnen proeven. Zo kunnen leerlingen van groep 8 zich tot eind februari inschrijven voor de Altena Sneak Peek. Via de website kan er een afspraak geboekt worden voor een échte rondleiding door de school, in groepjes van 10 leerlingen, met heel veel leuke weetjes en informatie. Ook kan t/m eind maart de virtuele Open Dag bezocht worden via www.virtualtouraltenacollege.nl

Tijdens de doe-middag Altena Experience is er voor ieder wat wils. Of je nu technisch bent, creatief, sportief of juist alles wil weten over de wereld van vroeger en nu: het zit er allemaal in. Conrector Hilde van Haaften kijkt terug op een ontzettend leuke doe-middag: “Het leuke van deze doe-middag is dat leerlingen kunnen kiezen voor de Experience die het dichtst bij hun interesse ligt, maar ook kennismaken met andere vakken die je krijgt als brugklasser. Bij het naar huis gaan merk je een gevoel van ‘overwinning’ bij de achtstegroepers met het opdoen van de ervaring en kennis tijdens de doe-middag. Zo krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen en zin in hun overstap naar de middelbare school.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl