Opbrengst snelheidsspaarpot Oudendijk

Foto: Gemeente Altena
25 februari 2022, 17:58
Verlopen

OUDENDIJK - Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena overhandigde een cheque van €1000 aan Esther Ruitenbeek van de Werkgroep Verkeer Oudendijk. Het is de opbrengst van de snelheidsspaarpot in Oudendijk.

Het geld is met een snelheidsmeterspaarpot in drie weken bij elkaar gespaard door automobilisten op de Jan Spieringweg. De Werkgroep schenkt het bedrag deels aan het buurthuis OVO als bijdrage voor nieuw meubilair. Het andere deel gaat naar Basisschool Oudendijk die het geld inzet voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein.

Met de snelheidsmeterspaarpot wordt goed gedrag beloond. Per passerende auto die zich aan de juiste snelheid houdt, gaat er een klein bedrag in de digitale spaarpot. Het doel is om automobilisten bewust te maken van hun gereden snelheid. Bewustwording zet aan tot het naleven van de toegestane snelheid waardoor de straat veiliger wordt. De gemeente Altena werkt hiervoor samen met de Provincie Noord-Brabant die eigenaar is van de snelheidsmeterspaarpot.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl