Sleeuwijkse spreekt zorgen uit tijdens Gorinchemse raadsvergadering

Foto: Archief
2 maart 2022, 09:55
Verlopen

GORINCHEM/SLEEUWIJK - Jeannine van Ekeren uit Sleeuwijk is namens de vereniging Veilige Mooie Dijk op de zeepkist geklommen bij de gemeenteraadsvergadering van Gorinchem.

Zij sprak daar haar verbazing en ongerustheid uit over de mogelijke komst van windturbines op Avelingen. De zeepkist wordt steeds gehouden voorafgaand aan de raadsvergadering in Gorinchem en iedereen mag daar zijn hart luchten over de Gorinchemse politiek. Dat nu iemand uit Sleeuwijk op de zeepkist klom was een unicum.

Raadsleden vertelden Van Ekeren dat in een motie om de windmolens niet binnen een straal van 500 meter van bewoning te plaatsen, ook opgenomen was om contact te leggen met de omliggende gemeenten, zoals Altena. Zij kreeg verder het advies mee om vooral ook bij de gemeente Altena aan te kloppen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl