Scott Calderwood nieuwe trainer Kozakken Boys

3 maart 2022, 12:26
Verlopen

WERKENDAM - Scott Calderwood is met ingang van volgend seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Kozakken Boys. Hij tekent een contract voor één seizoen op De Zwaaier. Interim-trainer Michel Langerak maakt het huidige seizoen af in Werkendam.

De 43-jarige Calderwood was tijdens zijn spelersloopbaan actief bij clubs als FC Twente, Birmingham City (Engeland), Willem II, Heracles Almelo, SV Babberich, DVS ’33, opnieuw SV Babberich, HSC ’21 en Longa ’30. In 2010 pensioneerde hij als voetballer. Hierna werd hij scout in dienst van zijn vader Jimmy Calderwood bij Aberdeen (Schotland). Ook pikte hij zijn trainerscarrière op, door aan de slag te gaan bij Rietvogels en DZC ’68. In 2011 was hij assistent-coach bij het Schotse Ross County, dat destijds uitkwam op het tweede niveau in Schotland. In de jaren hierna trok Calderwood langs verschillende clubs in binnen- en buitenland, waaronder Hatta Club in de Verenigde Arabisch Emiraten.

Inmiddels is hij in het bezit van het Coach Betaald Voetbal-diploma en vervult hij de functie van assistent-trainer bij FC Den Bosch. Tot aan het einde van dit seizoen combineert hij die functie met het duo-trainerschap bij competitiegenoot TEC. De nieuwe trainer hoopt volgend seizoen met het team veel energie uit te stralen tijdens de wedstrijden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl