Wees slim, schrijf je in! Voor een huurwoning in Altena

Foto: Archief
3 maart 2022, 17:16
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena en woningcorporaties Bazalt Wonen en Woonstichting Land van Altena starten een campagne om jongeren erop te wijzen zich in te laten schrijven bij Woongaard als woningzoekende. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een huurwoning.

Wethouder Hans Tanis: “Jongeren willen op een moment graag op zichzelf wonen. Dat is een uitdaging in deze pittige tijden op de woningmarkt. Wie kans wil maken op een sociale huurwoning moet hiervoor ingeschreven staan op een wachtlijst. Het is dus slim om dit zo snel mogelijk te doen vanaf je 18e. We merken dat niet iedereen dit weet en daar later last van heeft als woningzoekende. We vinden het daarom als gemeente en woningcorporaties belangrijk om jongeren hierop te wijzen.”

Inschrijven op de wachtlijst is mogelijk vanaf je 18e verjaardag. Dit kan bij het gezamenlijke platform Woongaard, waar ook de woningcorporaties Bazalt Wonen en Woonstichting Land van Altena zijn aangesloten. Hier worden alle sociale huurwoningen in Altena aangeboden. Inschrijven kost eenmalig €25. Je betaalt geen jaarlijkse verlengingskosten. De komende tijd is er een gerichte campagne via social media voor jongeren in Altena. Naast de centrale boodschap Wees slim, schrijf je in, worden in de campagne tips gegeven voor jongeren bij het zoeken naar een woning. Ook ouders en grootouders maken kennis met de campagne. Zij helpen hun (klein)kinderen door hen te wijzen op het belang van vroegtijdig inschrijven. Voor meer informatie en om je direct in te schrijven ga je naar www.woongaard.com/weesslim.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl