CDA Altena: ‘Sleeuwijkse sportclubs onzeker over hun toekomst’

Foto: Archief
5 maart 2022, 06:00
Verlopen

SLEEUWIJK - Al jaren maken sportverenigingen vv Sleeuwijk en de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging gebruik van sportpark de Roef in Sleeuwijk.

Raadslid René Roovers van CDA Altena: “Gemeente Altena moet snel duidelijkheid scheppen. Dat kan tot en met 2025 op de Roef, maar wat hen daarna te wachten staat is en blijft voor de verenigingen volstrekt onduidelijk.” Vooral die onzekerheid maakt het volgens Roovers voor beide verenigingen lastig om toekomstplannen te maken. 

Investeren in de accommodaties is gewenst en op den duur ook noodzakelijk, maar het is de vraag of deze investeringen nog wel zinvol zijn. Het wordt volgens Roovers, die hier met beide verenigingen over in gesprek ging, daarom echt tijd dat de gemeente snel duidelijkheid biedt. “Zo ga je niet om met verenigingen die met hun leden en actieve vrijwilligers een grote bijdrage leveren de leefbaarheid in Sleeuwijk”, aldus Roovers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl