Markante Werkendammer Thomas Westerhout overleden

Foto: Archieffoto Historische Vereniging Werkendam en de Werken
9 maart 2022, 10:13
Verlopen

WERKENDAM - In zijn woonplaats Werkendam is op zondag 6 maart Thomas Westerhout overleden. Westerhout stond bekend als een markante Werkendammer, onder meer vanwege de vele boeken die hij schreef over de geschiedenis van Werkendam en over de Biesbosch.

Ook was hij begenadigd verteller over deze onderwerpen. Zijn eerste boek verscheen in 1988 over 75 jaar Woningbouwvereniging Werkendam Vooruit, en in 1996 verscheen een gedegen studie over de griendcultuur in de Biesbosch.

Ook in het maatschappelijk leven was Westerhout zeer actief, onder meer als heemraad bij Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch en als medeoprichter van de Historische Vereniging Werkendam. Verder leidde hij in 1993 het protest tegen het plan van de provincie Noord-Brabant om de gehele Biesbosch bij de gemeente Drimmelen onder te brengen. Westerhout overleed zondag op 73-jarige leeftijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl