Boekenbank Hank met opbrengst voor Oekraïne

Foto: Archief
15 maart 2022, 16:26
Verlopen

HANK - Boekenbank Hank organiseert twee keer per jaar een boekenmarkt. De bestemming van het geld: Stichting de Toren, voor het onderhoud van de toren van de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, oftewel de Mariakerk.

De kerktoren is een vertrouwd herkenningspunt in de wijde omgeving en het verdient dan ook de nodige zorg om dat zo te houden, maar de komende boekenmarkt heeft nu een andere bestemming namelijk de actie voor Oekraïne. Toen in 1944 de Mariakerk zwaar werd beschoten, bleef er weinig over van de karakteristieke kerktoren. Voor de parochie en inwoners niet alleen een financiële schadepost, maar zeer zeker ook een enorme emotionele klap. In 1957 kon eindelijk worden gestart met de wederopbouw van de toren, weliswaar met goedkopere materialen en in een vereenvoudigde vorm. Het onderhoud van de toren is dan ook van groot belang.

Nu, begin 2022, wordt de wereld geconfronteerd met nieuw oorlogsgeweld. Oekraïne wordt aangevallen door Rusland. En ook hier veel schade, maar erger nog veel menselijk leed. Reden voor Boekenbank Hank om de opbrengst van de komende boekenmarkt te doneren. De boekenmarkt wordt gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 maart van 10.00 tot 15.00 uur in de parochiezaal, naast de kerk, aan de Kerkstraat 15A te Hank. Er zijn weer heel veel boeken binnengekomen in alle genres. Leerlingen van de basisscholen in Hank en Dussen krijgen een speciale boekenbon voor deze markt. Hiermee mogen zij een gratis boek uitzoeken op de afdeling kinderboeken. Kinderen die niet op een van deze basisscholen zitten, kunnen een boekenbon afhalen bij de scholen in Hank en Dussen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl