Johannes Passion door Kamerkoor Collegium Altena in Woudrichem

Foto: Archief
21 maart 2022, 17:56
Verlopen

WOUDRICHEM - Kamerkoor Collegium Altena is druk aan het repeteren, want op 9 april is het zover. Dan moet het koor klaar zijn om de Johannes Passion van Bach uit te voeren in de Martinuskerk in Woudrichem.

Na de gedwongen pauze door corona staat het koor te popelen om de prachtige muziek weer uit te voeren zoals zij allen dat kunnen. Expressief en transparant. Voorzitter Joke Kammer hoopt dat de Johannes Passion uiteindelijk een traditie kan worden in Altena. De groep zangers wil voornamelijk bereiken dat Altena kennis maakt met klassieke muziek, Bach en het koor. In Gorinchem voert een koor jaarlijks de Matthäus Passion uit, daarom richt Collegium Altena zich op de ‘Johannes’.

In het stuk wordt het verhaal over het sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes verteld. Tijdens de uitvoering wordt het koor, dat uit 24 zangers bestaat, ondersteund door violen, een orgel, een klavecimbel, fluiten, hobo’s en een fagot. De uitvoering van de Johannes Passion is op zaterdag 9 april vanaf 20.00 uur in de Martinuskerk in Woudrichem. Wie aanwezig wil zijn, kan reserveren via de website www.collegiumaltena.nl. Een kaartje kost 27,50 euro en voor bezoekers jonger dan achttien 15 euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl