Zesde zetel van AltenaLokaal naar Corné van den Herik

Foto: Gemeente Altena
21 maart 2022, 17:43
Verlopen

ALMKERK - Maandagochtend 21 maart vond de zitting plaats van het centraal stembureau in de raadszaal van het gemeentehuis in Almkerk. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Altena is daarmee definitief vastgesteld.

Bij AltenaLokaal kregen twee kandidaten precies 225 stemmen. Dit waren John Bakker uit Sleeuwijk en Corné van den Herik uit Eethen. Voor één van hen is er maar een zetel beschikbaar. De Kieswet schrijft voor dat hier om geloot moet worden. Dit gebeurde eveneens tijdens de zitting van het centraal stembureau.

Burgemeester Egbert Lichtenberg bracht met een loting het verlossende antwoord: Corné van den Herik krijgt de zetel in de gemeenteraad. Gekozen kandidaten kunnen na deze definitieve vaststelling hun benoeming aanvaarden of afwijzen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl