Van ‘Zeevonk’ tot ‘Eerste liefdes’ in de Bibliotheek

Foto: Archief
22 maart 2022, 19:00
Verlopen

WOUDRICHEM - Wim Donkersloot, coördinator Dienstverlening, verlaat na 35 trouwe dienstjaren de Bibliotheek. Bij wijze van afscheid organiseert hij onder de noemer ‘Wim gaat weg’ verschillende activiteiten in en rond de Boekenweek 2022.

Wim vertelt: “Ik ga met pensioen en treedt voor een laatste keer op als curator van enkele avonden op het snijvlak van cultuur, literatuur, erfgoed en muziek in mijn 35e Boekenweek. Hiermee laat onze Bibliotheek zien dat we meer zijn dan een huis met boeken.” Wim nodigt u dan ook van harte uit om dat zelf te ervaren tijdens een van de activiteiten.

Op dinsdagavond 5 april staat Zeevonk met een geanimeerde muzikale vertelvoorstelling over water op het programma. Zaterdagochtend 9 april is er een boekpresentatie door Paul Martens over de beschieting van de Woudrichemse veerboot in de Tweede Wereldoorlog. Maandag 11 april is de start van een boekenverkoop waarbij de opbrengst naar Kika gaat. Dinsdagavond 12 april: Retorica in de muziek aan de hand van Bach’s Magnificat door Jan van den Boom. Maandagmiddag 18 april gaat Emily Kocken in gesprek met Marieke Lucas Rijneveld. Op woensdagavond 20 april is een Pubquiz in de Bibliotheek. Wilt u een of meer activiteiten bijwonen? Kaarten reserveert u op bibliotheekaltena.nl.

De Boekenweek 2022 is dit jaar van 9 tot en met 18 april. Het thema is ‘Een eerste liefde’. Op bibliotheekaltena.nl/boekenweek2022 vind je meer informatie over het thema en lees- en luistertips.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl