College Altena maakt uitzondering voor bedrijf op Giessense Rietdijk

Foto: Archief
25 maart 2022, 06:09
Verlopen

GIESSEN - De gemeente Altena wil inderdaad op de beoogde uitbreiding van bedrijventerrein De Rietdijk in Giessen een stuk grond van ongeveer 30.000 m2 verkopen aan één onderneming.

Burgemeester en wethouders antwoorden dit op vragen van de ChristenUnie, die opheldering wilde over de deal. Het college bevestigt nu dat hierdoor een bedrijfsperceel ontstaat van ongeveer 98.000 m2. Een omvang die twintig  keer zo groot is dan voor andere ondernemers is toegestaan.

De uitzondering wordt gemaakt omdat het bedrijf een grote werkgever is met ongeveer 300 medewerkers van wie er 280 uit de directe omgeving komen. Het college schrijft dat ze de uitzondering maken om te voorkomen dat het bedrijf moet uitwijken naar een locatie buiten de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl