Koninklijke Erepenning voor Kunst en Vriendschap Giessen-Rijswijk

Foto: Gemeente Altena
26 maart 2022, 06:38
Verlopen

GIESSEN/RIJSWIJK - Burgemeester Egbert Lichtenberg heeft op vrijdag 25 maart namens zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap Giessen/Rijswijk. De penning werd uitgereikt tijdens het Voorjaarsconcert.

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap bestond op 1 november 2020 100 jaar. Voor deze bijzonder feestelijke gelegenheid is de Koninklijke Erepenning aangevraagd. De uitreiking van deze penning is in verband met de corona-beperkingen enkele malen uitgesteld. Nu is het moment daar dat de penning officieel aan de vereniging kon worden overhandigd. Het eerste concert van de vereniging werd gehouden in maart 1922. Kunst en Vriendschap is zeer actief in de Giessens en Rijswijkse gemeenschap. Dat is ook een van de voorwaarden om voor deze erepenning in aanmerking te komen, naast het 100-jarig bestaan.

Naast de diverse concerten die zij door het jaar heen geven, is de vereniging al sinds jaar en dag betrokken bij de opening van de Giessense Mert, de intocht van Sinterklaas, sinterklaas- en kerstviering(en) op basisschool ‘de Parel’, de aubade op Koningsdag en de door de gezamenlijke kerken van Giessen en Rijswijk georganiseerde Hagepreek op tweede Pinksterdag. Ook geeft zij jaarlijks diverse concerten geeft in verzorgingshuizen in Altena. In deze huizen begeleidt zij ook de kerstdiners. De vereniging heeft ook een actief jeugd- en opleidingsbeleid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl