Nieuwe uitdaging voor wethouder Matthijs van Oosten

Foto: Gemeente Altena
30 maart 2022, 16:23
Verlopen

ALTENA - Per 9 mei start wethouder Matthijs van Oosten als bestuursadviseur bij de gemeente Roosendaal. Afgelopen najaar gaf hij al aan zich niet meer beschikbaar te stellen voor het wethouderschap in Altena na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Dinsdag 26 april neemt Van Oosten afscheid van het college en de gemeenteraad. Met een laatste ‘tour ondernemen’ door het gebied zegt hij de ondernemers medio april gedag.

Burgemeester Egbert Lichtenberg: “Namens het gemeentebestuur van Altena dank ik Matthijs van Oosten voor de fijne en constructieve samenwerking. Matthijs wordt bijzonder gewaardeerd in Altena. Hij heeft als wethouder mooie resultaten bereikt voor de inwoners en met name de ondernemers van Altena. Gemeente Roosendaal krijgt een fijne collega in haar midden met veel bestuurlijke ervaring en kennis.”

Matthijs van Oosten: “Met heel veel plezier kijk ik terug op mijn jaren als wethouder bij de gemeente Altena en bij de fusiegemeente Werkendam. Ik startte in 2011 als commissielid van het CDA, in 2014 kwam ik voor deze partij uit in de gemeenteraad en in 2016 werd ik benoemd tot wethouder. Dit was het begin van een groot avontuur. En er is veel gedaan de afgelopen jaren. We hebben een groeiend maritiem cluster, waar hard gewerkt wordt aan de uitbreiding van de haven. Een grote agrarische sector, waar onder meer met het programma Circulair voedselsysteem gewerkt wordt aan de toekomst. Er ligt een visie op Werken in Altena voor de komende jaren. Ik vond het een eer om wethouder te mogen zijn in Altena, en voor de inwoners en ondernemers iets betekend te kunnen hebben.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl