Stichting Hop van Altena op zoek naar locaties voor hophof

Foto: Ronald van den Ende
30 maart 2022, 11:52
Verlopen

ALTENA - Stichting Hop van Altena is ook dit jaar weer opzoek naar locaties waar een hophof in historische stijl aangelegd- en onderhouden kan worden.

Hop van Altena heeft als doel de middeleeuwse hopteelt in Altena, als vergeten immaterieel erfgoed, weer zichtbaar te maken in het landschap. Eeuwenlang hebben de hoge hopstaken, in en rond de 21 kernen van Altena, het cultuurlandschap gedomineerd. Ook de hopteelt zelf behoort tot het historisch DNA van de streek.

Stichting Hop van Altena helpt de initiatiefnemers aan materiaal en hopplanten. Naast buurten en wijken melden zich ook steeds meer toeristische ondernemingen aan. Hop van Altena zoekt met name locaties in de kernen Uitwijk, Veen, Waardhuizen en Werkendam. Maar ook andere locaties zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@hopvanaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl