Vrijspraak voor Giessense vanwege harddrugs in woning

Foto: Archief
30 maart 2022, 12:02
Verlopen

GIESSEN - Er is geen bewijs dat een 30-jarige vrouw wist van de aanwezigheid van harddrugs in haar huis in Giessen. Ze had de woning onderverhuurd. De rechtbank in Breda heeft haar vrijgesproken.

Op basis van tips viel de politie op 17 oktober 2019 de woning aan Den Burcht in Giessen binnen. De agenten troffen er bakken vol harddrugs aan. Allerlei soorten pillen, brokken en tientallen liters vloeistof. De broer van de verdachte was aanwezig en werd opgepakt. Hij had 1000 euro cash op zak. In totaal ging het om zo’n 45 kilo MDMA en zo’n 8 kilo andere drugs waaronder heroïne, ketamine, (meth)amfetamine en LSD.

Justitie vermoedt dat vanuit de woning een soort postorderbedrijf in drugs werd gerund. De huurster was ‘extreem naïef of ze nam anderen in bescherming’ stelde de aanklager tijdens de zitting. Bij gebrek aan bewijs voor medeplegen of medeplichtigheid vroeg zij niettemin vrijspraak. De rechtbank nam die conclusie over.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl