Middenweg Agro BV trekt kort geding tegen gemeente Altena in

Foto: Archief
8 april 2022, 17:59
Verlopen

ANDEL - Middenweg Agro BV, een orchideeënkwekerij uit Andel, heeft het eerder tegen de gemeente Altena aangespannen kort geding ingetrokken.

Het bedrijf spande het kort geding aan over de huisvesting van 274 arbeidsmigranten door en bij het bedrijf. Het bedrijf wil graag een omgevingsvergunning van de gemeente voor deze huisvesting. Uiteindelijk behandelde de gemeente de vergunningaanvraag niet, door een gebrek aan informatie van de ondernemer. De gemeente liet in februari weten dat er tijdelijke stop op vergunningen voor afwijking van het bestemmingsplan kwam. Dit besluit werd door de gemeenteraad genomen om nieuwe beleidsregels op te kunnen stellen. Nadat een omgevingsdialoog geen uitkomst bracht, zette de orchideeënkwekerij bezwaarprocedures in gang.

Middenweg Agro BV en de gemeente Altena zijn nog wel verwikkeld in enkele juridische procedures aangaande het publiekrechtelijk handelen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl