Progressief Altena stelt schriftelijke vragen over energietoeslag

Foto: Archief
8 april 2022, 18:08
Verlopen

ALTENA - Progressief Altena heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de uitbetaling van de energietoeslag voor de minima.

Door de stijgende energiekosten komen steeds meer mensen in financiële problemen. Het kabinet heeft daarom onlangs besloten mensen met een inkomen tot maximaal 120 procent van het minimuminkomen een eenmalige tegemoetkoming van € 800,- te geven. Omdat de situatie voor veel mensen nijpend is, hoeven gemeenten niet te wachten totdat de complete wetgeving is doorgevoerd. Gemeenten mogen ook voor de inwerkingtreding al eerder overgaan tot betaling. Progressief Altena wil ook van de gemeente weten wat men eraan gaat doen om zo snel mogelijk tot deze betaling over te gaan.

De gemeente heeft eerder op de website gepubliceerd er alles aan te doen om er voor te zorgen dat uiterlijk half mei een aanvraag ingediend kan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl