200 turnsters in sporthal d’Alburcht turnen KNGU regiowedstrijd

Foto: Jojanneke van Dalen
13 april 2022, 09:04
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag kwamen er bijna tweehonderd turnsters van twintig verschillende clubs naar Wijk en Aalburg om hun tweede individuele wedstrijd te turnen.

De regio waar de deelnemers vandaan komen is groot. Sportvereniging WIK was de organiserende vereniging. De grote vierkante wedstrijdvloer werd vanuit de KNGU in een container geleverd en de sporthal werd door vele vrijwilligers omgetoverd tot een ware turnhal. Naast de vele sporters kwamen ook train(st)ers mee om de turnsters te begeleiden.

De dag was verdeeld in vier rondes. Per ronde waren er zo’n vijftig sporters actief op de wedstrijdvloer waar zij op de toestellen sprong, vloer, brug en balk hun oefeningen lieten zien. Er namen gedurende de dag maar liefst zeventien selectieleden van SV WIK. deel. Sarissa Smulders mocht in ronde 1 het podium beklimmen om het zilver in ontvangst te nemen in haar categorie Junior G. Roos van Tilburg ontving zelfs de gouden medaille in de categorie Pupil 2 niveau 5.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl