Werkendamse Raïsa Schoon werelds nummer 1

Foto: FIVB
19 april 2022, 16:42
Verlopen

WERKENDAM - Een fantastische zilveren medaille op het Challenger toernooi van Itapema in Brazilië, na het goud op het Elite 16 toernooi in Rosarito en het zilver in Tlaxcala (beiden Mexico), leidden tot de ultieme plaats op de wereldranglijst.

Beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam staat met partner Katja Stam op de eerste plaats van de wereldranking. Met haar nog maar 19 jaar wist ze vorig jaar al indruk te maken door zich de kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio en door het zilver te winnen op het Europees Kampioenschap. De stijgende lijn werd door de inmiddels 20 jaar geworden Raïsa doorgetrokken in de eerste drie toptoernooien van dit jaar.

Ze verzamelden genoeg punten om het Braziliaanse team Aghatha Bednarczuk en Eduarda Santos Lisboa (Duda) van hun troon te stoten. Een historische en unieke prestatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl