Schaal en Kristal van Altena voor het eerst uitgereikt

Foto: Redactie Radio A-FM/Altena TV
26 april 2022, 19:22
Verlopen

ALMKERK - In de gemeente Altena werden op dinsdag 26 april voor het eerst de Schaal en het Kristal van Altena uitgereikt.

Dit vond plaats in de tent op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Almkerk tijdens de voorjaarsreceptie van de gemeente Altena. Deze voorjaarsbijeenkomst verving eenmalig de nieuwjaarsreceptie die niet doorging vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Burgemeester Lichtenberg maakte, na zijn voorjaarstoespraak, de winnende organisatie bekend uit de gemeente voor de Schaal van Altena en reikte aan een jongere uit de gemeente het Kristal van Altena uit.

De Schaal van Altena is een waardering voor een organisatie of bedrijf dat een grote betekenis heeft voor de gemeente en gemeenschap. De organisatie onderscheidt zich op een eigen manier. Er werden drie organisaties genomineerd. Uiteindelijk ging De Hartenbrigade er met ‘de schaal’ vandoor. De Hartenbrigade is actief in Giessen, Rijswijk en Uitwijk. Maar ook verder in de gemeente Altena. Tijdens de coronapandemie bleef de Hartenbrigade niet alleen doorgaan met haar goede werk maar zette zij er nog een tandje bij om inwoners die het moeilijk hadden te ondersteunen. De Hartenbrigade met als thuisbasis sporthal De Jager in Giessen is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen ondersteunen. Zo was en is er twee keer per week een lunchmaaltijd en elke donderdagmiddag is er een creatieve activiteit. Op deze manier bleef het mogelijk voor veel alleenstaanden en ouderen om contact te houden met kennissen, of nieuwe kennissen te maken.

Voor het eerst wordt het Kristal van Altena uitgereikt aan een jongere die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden in de gemeente. Het voordragen kon gebeuren door vrienden, familie of een organisatie. De 14-jarige Jesse van Oord uit Hank was de gelukkige. Hij is door verschillende mensen voorgedragen. Jesse zet zich in voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Dotter in Hank. Hij doet allerlei karweitjes voor de bewoners en is er voor hen als het nodig is. Daarnaast zet hij zich met een flesseninzameling voor Oekraïne en ruimt hij al drie jaar zwerfafval op in Hank.

Eerder werd op 19 februari al de Parel van Altena uitgereikt aan verschillende inwoners van de gemeente Altena.

Foto’s: Kevin Joosten

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl