Matthijs van Oosten neemt afscheid als wethouder van Altena

Foto: Twitter Matthijs van Oosten
28 april 2022, 11:38
Verlopen

ALTENA - Dinsdagavond 26 april heeft Matthijs van Oosten afscheid genomen van het college en de gemeenteraad als wethouder in de gemeente Altena. Per 9 mei start Van Oosten als bestuursadviseur bij de gemeente Roosendaal.

Afgelopen najaar gaf hij al aan zich niet meer beschikbaar te stellen voor het wethouderschap in Altena na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Met een laatste ‘tour ondernemen’ door het gebied nam hij al afscheid van de ondernemers in Altena. Matthijs van Oosten: “Nog steeds voelt het onwennig. Dinsdagavond was mijn laatste keer in de raadszaal van de gemeente Altena. Met een lach en traan nam ik afscheid. Er zijn de afgelopen jaren veel mooie en nieuwe herinneringen gemaakt. Het waren geweldige jaren waar ik met veel plezier op terugkijk!”

Met het vertrek van wethouder Matthijs van Oosten laat het college van Altena in een raadsinformatiebrief weten dat zijn taken overgenomen worden door collega’s. Dit met het oog op de vorming van een nieuw college wat op korte termijn gevormd zal worden naar aanleiding van de in maart gehouden gemeenteraadsverkiezingen. Wethouder Shah Sheikkariem neemt de portefeuille participatiewet over van Van Oosten. De wethouders Roland van Vugt en Hans Tanis zullen respectievelijk de portefeuilles arbeidsmarkt, lokale omroep, inkoop en aanbesteding, economie algemeen en maritieme maintenance, inclusief MIRT, overnemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl