Raïsa Schoon en Team Voltena dames 1 ontvangen Altena Sport Award

Foto: Sportraad Altena
2 mei 2022, 21:01
Verlopen

WERKENDAM - De allereerste Altena Sport Award werd dinsdag 26 april overhandigd aan Raïsa Schoon uit Werkendam. Zij werd door de jury gekozen in de categorie Individuele sporter van Altena (18+).

Raïsa werd verrast door haar trainingsmaatjes op Copakadijk in Werkendam. Zij overhandigden de Award in het bijzijn van haar moeder Debora en een aantal mensen van de Sportraad Altena. René van der Giessen, voorzitter van het Altena Support Team, sprak mooie woorden tot Raïsa. Raïsa Schoon uit Werkendam is beachvolleybalster en staat sinds kort samen met haar partner Katja Stam op de eerste plaats van de wereldranglijst. Samen reizen zij de gehele wereld over om beachvolleybaltoernooien te spelen.

Wat Raïsa niet wist is dat zij zaterdag 30 april wederom in het zonnetje zou worden gezet. Team Voltena dames 1, waar zij ook in speelt, ontving namelijk de Altena Sport Award in de categorie Sportploeg gezien de bijzondere prestaties in 2021. Burgemeester Egbert Lichtenberg reikte de Altena Sport Award uit aan het team. Mark van Tilborg en Ciska Boelens gaven namens de Sportraad Altena de meiden ook nog een oorkonde en Swarovski beeldjes als aandenken. Samen met clubgenoten en de vele vrijwilligers van Voltena Volleybal werd er een klein feestje gevierd in de Crosser.

De Sportraad Altena heeft de Altena Sport Awards in het leven geroepen. Dit zijn prijzen voor bijzondere prestaties op het gebied van sport in de gemeente Altena en worden vanaf heden jaarlijks toegekend op basis van een aantal vaste criteria. Het doel van de awards is om goede voorbeelden op het gebied van sport en bewegen op een platform te zetten, omdat goede voorbeelden inspirerend werken voor anderen. Alle inwoners van Altena mochten een sporter, sportploeg of vrijwilliger voordragen voor een award voor de vier verschillende categorieën. De komende weken worden ook de andere twee Awards uitgereikt (jeugd en vrijwilliger). Aan wie? Dat blijft nog even een verrassing.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl