Zeer grote brand woedde bij een bedrijf Poederoijen

Foto: Redactie
2 mei 2022, 14:10
Verlopen

POEDEROIJEN - Bij het bedrijf Van Giessen Transport in Poederoijen stond maandagmiddag vanaf 13.45 uur een grote loods van zo'n vijftig bij vijftien meter in brand.

Dat zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Daarom werd even voor 15.00 uur een NL-Alert verstuurd. Grote zwarte rookwolken waren van veraf te zien. De brandweer sprak van een zeer grote brand en schaalde al snel op naar GRIP 1, om betere onderlinge samenwerking voor de hulpdiensten mogelijk te maken. Er werd assistentie ingeroepen van korpsen zoals Nederhemert en Gameren. Rond 14.45 uur was er een explosie te horen. De loods ging verloren. De brandweer wist het woonhuis met rieten dak te redden door het nat te houden. Het getroffen bedrijf ligt vlakbij het water. Vanaf de andere kant, bij Andel, stonden flink wat toeschouwers te kijken naar de brand.

De inwoners van Altena konden last hebben van deze brand, de brandweer adviseerde dan ook uit de rook te blijven. In de omgeving van de brand werd een NL-Alert verstuurd. De rook trok richting Andel en Veen, daar werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl