Roparun Team Almkerk on tour

Foto: Diny den Dunnen
3 mei 2022, 18:48
Verlopen

ALMKERK - Over een paar weken is het zo ver. Team Almkerk staat op zaterdag 4 juni weer aan de start van de Roparun. Ook dit jaar is het weer een bijzondere editie.

In verband met corona wordt er namelijk niet gestart in Parijs, maar wordt het startschot gegeven op vliegveld Twente. Vanaf daar wordt een route van ruim 500 kilometer afgelegd die geheel door Nederland gaat. Team Almkerk loopt de zuidelijke route. Deze route loop onder andere door Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Waalwijk, Dongen, Oosterhout en Breda. Uiteindelijk finishen de teams zoals vanouds op de Coolsingel in Rotterdam. Deze afstand wordt afgelegd om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor mensen die kanker hebben. 

Team Almkerk heeft de afgelopen maanden door middel van diverse evenementen geld ingezameld voor dit goede doel. Hun laatste actie is ‘Rondje Altena’. Op zaterdag 7 mei zal het team rennend en fietsend een ronde van 65 kilometer maken door gemeente Altena. Op een aantal locaties maken zij een stop, om daar te collecteren voor Roparun. Het team vertrekt om 9.30 uur uit Almkerk en stopt onder andere in de centra van de volgende dorpen: Sleeuwijk: 10.05 uur; Werkendam 11.08 uur; Nieuwendijk 11.55 uur; Hank 12.45 uur; Dussen 13.36 uur; Wijk en Aalburg 15.00 uur; Woudrichem 16.25 uur; Almkerk 17.15 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl