‘Beruchte’ inbraakplekken nog steeds slecht beveiligd tegen inbraak

Foto: Archief
6 mei 2022, 17:26
Verlopen

REGIO - Hoewel veel woningen steeds beter beveiligd worden, kunnen inbrekers nog steeds in miljoenen woningen eenvoudig toeslaan. Dat blijkt uit onderzoek dat de stichting Nationale Inbraakpreventie nu al voor de zestiende keer heeft laten uitvoeren.

De achterdeur wordt het meest door criminelen gebruikt om een woning binnen te komen. Helaas heeft 30% van de ondervraagden daar geen deurbeslag met cilindertrekbeveiliging aange­bracht. De tweede veel voorkomende inbraakplek is de voordeur, daar heeft men in 37% van de gevallen geen beslag geplaatst met cilindertrekbeveiliging. Toch denkt maar zo’n 8% dat het voor een inbreker (heel erg) makkelijk zal zijn om bij hun achterdeur dan wel voordeur toe te slaan. Terwijl ongeveer 18% daar een neutraal gevoel over heeft. Conclusie: men overschat de eigen beveiliging.

Als de dief zowel de voor- als achterdeur overslaat om in te breken, dan is een openslaand raam de eerste voor de hand liggende plek om zijn kans te wagen. Als zo’n raam niet is voorzien van twee raamboompjes met keurmerk dan kan de inbreker eenvoudig met een grote schroevendraaier of koevoet het raam forceren. De stichting Nationale Inbraak Preventie is een publiek-private samenwerking met als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Kijk voor meer informatie over o.a. inbraakmethoden en inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl