De Stuiter speelt het stuk ‘En eentje zag ze vliegen’ in Woudrichem

Foto: Archief
6 mei 2022, 17:22
Verlopen

WOUDRICHEM - Na twee digitale voorstellingen in evenzoveel Corona-jaren speelt toneelgroep De Stuiter dit jaar weer live en hoe. Dit jaar is gekozen voor een enorme uitdaging door het stuk 'En eentje zag ze vliegen' te spelen.

Een stuk dat bij velen nog op het netvlies staat als One Flew Over the Cuckoo’s Nest en bekend is door de verfilming met Jack Nicholson als onvergetelijke vertolker van de hoofdpersoon R.P. Mac Murphy. Hier niet voor onderdoen is de handschoen die De Stuiter met veel enthousiasme heeft opgenomen en waarvoor al maanden intensief gerepeteerd wordt.

Het is letterlijk een knotsgek stuk dat de toeschouwer meeneemt in een draaikolk van gebeurtenissen die op de lachspieren werken maar die tevens te denken geven. In dit gekkenhuis gaat het om machtsmisbruik, institutioneel geweld, angst, zelfcensuur, vluchtgedrag, moed, uitsluiting, loyaliteit, rolmodellen, voorbeeldgedrag en verzet. En hoewel het stuk gesitueerd is in de zestiger jaren is de thematiek nog altijd actueel. En eindelijk mag De Stuiter u weer op locatie ontvangen. En wat een bijzondere locatie is het dit jaar weer geworden. Men speelt binnen in het pand van de Villaforte aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem. Zoals u van De Stuiter gewend bent, zijn de speeldata in de laatste twee weekenden van juni. Oftewel, 23, 24, 25, 30 juni, 1 en 2 juli.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl