Dodenherdenking in Altena opgeluisterd met eerbetoon aan Britse vliegers

Foto: Corine Koek-Maasdam
6 mei 2022, 17:48
Verlopen

WERKENDAM/HANK - In Altena is afgelopen woensdagmiddag de Dodenherdenking opgeluisterd met een eerbetoon aan de Britse vliegers die in Werkendam begraven liggen.

Dat gebeurde met de enige Britse Lancaster-bommenwerper die nog vliegwaardig is. Het vier motoren tellende vliegtuig begon zijn vlucht over Altena in Hank, waar  het over het Halifax-monument vloog. Vervolgens vloog het door naar Werkendam, waar het Lancaster-monument staat.

Zowel de Halifax als de Lancaster stortten tijdens de Tweede Wereldoorlog neer en werden pas jaren later geborgen. In Werkendam volgde ook een fly-past over de begraafplaats aan ’t Laantje waar de oorlogsgraven liggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl