ChristenUnie Altena stelt schriftelijke vragen over verkeersveiligheid Drongelen

Foto: Archief
10 mei 2022, 17:55
Verlopen

DRONGELEN - ChristenUnie Altena heeft signalen ontvangen van lokale bewoners in Drongelen dat op de weg naar de pont Bergse Maas regelmatig veel te hard gereden wordt. Daarom heeft ChristenUnie Altena hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Om de pont over de Bergse Maas naar Waalwijk te bereiken, moet automobilisten de weg door het dorp Drongelen nemen. Regelmatig wordt er op deze route veel te hard gereden door automobilisten. ChristenUnie Altena maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op deze route door Drongelen en de hinder die ervaren wordt door de bewoners in Drongelen.

ChristenUnie Altena wil daarom weten of het college op de hoogte is van deze situatie en in het bezit is van cijfers over de gereden snelheden op deze route. Bovendien wil ChristenUnie Altena weten of en op welk termijn er plannen zijn om de verkeerssituatie te verbeteren. Dit kunnen volgens de partij maatregelen zijn zoals het verhogen van drempels en het aanbrengen van wegobstakels. Daarnaast is de fractie benieuwd of handhaving op basis van positieve beloningen mogelijk is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl