Prinses Beatrix bezocht de vesting Woudrichem

Foto: Stadscourant 't Poortaol
15 mei 2022, 13:57
Verlopen

WOUDRICHEM - Op zaterdag 14 mei om 11.00 uur werd de vesting van Woudrichem aangenaam verrast door hoog bezoek door Prinses Beatrix.

In de Martinuskerk werd een jubileumbijeenkomst gehouden van de 111-jarige Erfgoedvereniging Heemschut. Het was Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, die beschermvrouwe van de vereniging is, die hartelijk ontvangen werd door Commissaris van de Koning Mevrouw Ina Adema en burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena.

Precies 51 jaar geleden was het Prins Claus die op 14 mei 1971 het startsein gaf voor het stadsherstel project van de toenmalige bond Heemschut. De bond had de vesting geadopteerd omdat deze sterk in verval was geraakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl