Gouden Laars voor zes duurzame initiatieven op Laarzendag

Foto: Daniëlle Vink
17 mei 2022, 14:54
Verlopen

REGIO - Zes duurzame kleinschalige initiatieven in het NLDeltagebied kregen van gedeputeerde Stijn Smeulders een Gouden Laars uitgereikt tijdens de allereerste Laarzendag op zaterdag 14 mei.

Het was zonnig en warm tijdens de eerste Laarzendag op 14 mei in het NLDelta-gebied. De hele dag waren er excursies en activiteiten waarbij de laars centraal stond. Vanuit het Biesbosch MuseumEiland startte in de ochtend een laarzenmars. Gedeputeerde Stijn Smeulders, lokale politici en bewoners uit het gebied trokken op laarzen de Biesbosch in langs een aantal prikkelende stellingen. Daarna reikte gedeputeerde Stijn Smeulders van provincie Noord-Brabant buiten het museum zes Gouden Laarzen (van chocola) en een cheque van € 1000 uit aan een aantal duurzame initiatieven: De Oranje Nassauschool uit Dordrecht, Brede School Lingewaard, in de binnenstad van Dordrecht worden mensen uitgedaagd om twee buurtgenoten een plantje te geven voor een geveltuin, in Raamsdonksveer komt een natuurlijke speeltuin middenin een woonwijk, in Dordrecht toveren buurtbewoners een parkeerplaats om tot een groen sociaal plein en in Rockanje gaat een inwoner met een waterbekken en regentonnen andere inwoners overhalen ook duurzaam met water om te gaan.

De Laarzendag en de Gouden Laars Verkiezing werden door IVN Natuureducatie georganiseerd in het kader van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed. Het evenement is een initiatief van NLDelta en is mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het streven is om er een jaarlijks evenement van te maken dat moet uitgroeien tot een wereldwijde jaarlijkse traditie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl