Inwoners hebben nog geen vrede met bloembakken in Werkendam en Hank

Foto: Sander van Strien
21 augustus 2019, 17:34
Verlopen

WERKENDAM/HANK - In Werkendam en Hank werden eerder dit jaar grote zwarte bloembakken geplaatst op respectievelijk de Hooftlanden/Sportlaan en de Kerkstaat. Deze bakken versmallen de rijbaan en zorgen dat auto's hun snelheid moeten matigen. Na eerdere brandstichting zijn de bakken nu beklad met teksten.

In Werkendam staat er te lezen ‘Pik omhoog’ en in Hank is de tekst ‘ACAB’ met graffiti op de bakken geschreven, wat staat voor ‘All Cops Are Bastards’. Deze verkeersmaatregel was eerder al een doorn in het oog van bepaalde inwoners. Zo werden de bakken in Hank in de brand gestoken.

Volgens verantwoordelijk wethouder van Oosten zijn de geplaatste obstakels een pilot die geëvalueerd zal gaan worden. Er liggen in Hank al plannen voor een reconstructie van de riolering en daarmee kan de reconstructie van de straten ook worden meegenomen.

Lees ook de berichten Obstakels in de Kerkstraat zijn een pilot en Obstakel Kerkstraat Hank in brand gestoken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl