Containerdieven aangehouden met hulp van getuigen

2 april 2018, 20:46
Verlopen

DUSSEN/GIESSEN - Na een tip werden 4 mannen aangehouden die containers stalen van een industrieterrein.

Zondag rond 19.15 uur belde de tipgever met de meldkamer van de politie. Hij zag bij het industrieterrein op de Expeditiestraat in Giessen een onbekende een container laden. Eerder op de dag zou ook al een container vol met pinda’s zijn weggehaald en nu kwam men alweer een container ophalen. Dat zou niet kloppen. De agenten kwamen aan en zagen drie personen bij de container staan. Zij hadden voorkomen dat deze ook werd weggehaald, één van hen had de chauffeur vastgepakt. Deze chauffeur beweerde in opdracht te werken. Zijn opdrachtgevers waren door de getuigen gezien toen zij een kijkje kwamen nemen in hun auto. Maar zij reden er snel weer vandoor toen ze de getuigen zagen. Eén van de getuigen achtervolgde de auto met de verdachten erin. De agenten hielden de Belgische chauffeur (57 jaar) aan. Hij had de eerste container weggereden en kon inderdaad geen vrachtbrief overhandigen.

Intussen waarschuwde de meldkamer andere agenten om de voortvluchtige verdachten te zoeken. Ook een Burgernetmelding om uit te kijken naar 3 licht getinte mannen ging uit. Een man die dit bericht had gelezen tipte de agenten dat hij de verdachten had gezien die richting het pontje gingen. De agenten reden richting het pontje tussen Dussen en Sprang-Capelle. Ook de politiehelikopter vloog om te assisteren bij de zoektocht. Zij gaven door dat ze waarschijnlijk de auto hadden gelokaliseerd op de Sasweg, maar dat de mannen te voet verder vluchtten en de A59 overstaken. Daarna zouden de mannen onder een brug zijn gaan zitten. De agenten parkeerden hun politiemotoren op de brug en hielden twee verdachten (33 en 37 jaar) aan op de snelweg bij de vangrail. De derde verdachte (25) werd na aanwijzingen van de getuige die de achtervolging inzette aangehouden op de Loswal in Dussen door een ander koppel agenten. De auto en inbrekersgereedschap dat de verdachten bij zich hadden is in beslag genomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl