Lezing: De exodus van Hendrik Peter Scholte

7 april 2018, 10:51
Verlopen

GENDEREN - Op dinsdag 10 april verzorgt Michiel van Diggelen op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als onderwerp 'De exodus van Hendrik Peter Scholte'.

De titel is ook van een recent verschenen historische roman van zijn hand. De bijdrage is meer dan een presentatie van dit boek. Van Diggelen schetst de rol van Scholte in de Afscheiding en daarna. Hendrik Peter (Hein) Scholte (1805-1868) behoeft in het Land van Heusden en Altena nauwelijks introductie. Hij is de aanjager van de Afscheiding van 1834 in dit gebied, vanuit zijn gemeente van Genderen, Doeveren en Gansoyen. Scholte is tot vrij recent beschouwd als een dwarsligger, die een doodlopende weg heeft bewandeld in de reformatorische traditie. Is dat beeld terecht? De historische roman ‘De exodus van Hendrik Peter Scholte’ is een verhaal over het leven van deze controversiële predikant tot aan zijn vertrek naar Amerika.

De lezing is in de Gereformeerde kerk, Hoofdstraat 78 in Genderen. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden: vier euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl