Opening gerestaureerd Fort Giessen

Foto: Altena TV
7 april 2018, 15:06
Verlopen

GIESSEN - Op zaterdagmiddag 14 april 2018 vindt de aftrap van het fortenseizoen én van 13.00 tot 17.00 uur de publieksopening van Fort Giessen plaats.

In de afgelopen 10 jaar zijn de Forten Altena en Bakkerskil al stevig onder handen genomen. Fort Giessen kon als zuidelijkste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie niet achterblijven. De gehele dag is het fort open voor bezoekers, worden rondleidingen gegeven en is een nieuwe expositie over WO1 te bewonderen (inclusief educatiepark).

Op Fort Giessen zijn de gehele middag optredens door reenactors in én rondom het fort. Van 14.00 tot 16.00 uur worden er elk uur rondleidingen verzorgd door gidsen van Archeo Altena  en Altenatuur met als thema ‘over fort en gracht, naar de linie in al haar kracht’. Onderweg wordt er stilgestaan bij zowel natuur,- als cultuurhistorische waarden. Brabants Landschap is met een informatiestand aanwezig. Medewerkers van Brabants Landschap vertellen over de restauratiewerkzaamheden van de artillerieloods en Remises A, B en C. Bijzondere activiteit in het programma is de bouw van een nieuw insectenhotel. Op het buitenterrein van Fort Giessen kunnen bezoekers tussen 14.00 en 16.00 uur helpen om het insectenhotel af te maken. Dit hotel gaat onderdak bieden aan diverse soorten insecten.

U bent van harte welkom op zaterdag 14 april 2018 van 13.00 tot 17.00 uur op Fort Giessen aan de Giessensesteeg 2 in Giessen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl