Muzikanten JA! tellen af naar ONFK

Foto: Jeugdfanfare Altena
9 april 2018, 09:17
Verlopen

Altena - Het gaat te ver om het aantal nachten slapen te tellen tot vrijdag de 13e, vindt Ron van Vuuren, maar dat de muzikanten van JA! naar deze datum en daarmee naar het ONFK uitzien, is een feit.

Ron van Vuuren, initiatiefnemer en dirigent van JA! Jeugdfanfare Altena is vanaf januari met zijn orkest in voorbereiding op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap. Dit ONFK is voor JA! vrijdagavond 13 april a.s. Ron vertelt: ‘het ONFK is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor Fanfare orkesten. JA! heeft zich samen met nóg 9 fanfares ingeschreven in de 4e divisie. Deze orkesten spelen allemaal hetzelfde werk, Fùzje van Rob Goorhuis. De volgorde van optreden gebeurt door middel van loting. De 3 vakbekwame juryleden weten de volgorde van de optredens niet en beoordelen dat wat zij horen vanuit een zogenaamde ‘black box’: een zwarte tent die in het publiek is geplaatst. Hierdoor werken zij onbevooroordeeld.’

Ron van Vuuren, initiatiefnemer en dirigent van JA! Jeugdfanfare Altena is vanaf januari met zijn orkest in voorbereiding op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap. Dit ONFK is voor JA! vrijdagavond 13 april a.s. Ron vertelt: ‘het ONFK is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor Fanfare orkesten. JA! heeft zich samen met nóg 9 fanfares ingeschreven in de 4e divisie. Deze orkesten spelen allemaal hetzelfde werk, Fùzje van Rob Goorhuis. De volgorde van optreden gebeurt door middel van loting. De 3 vakbekwame juryleden weten de volgorde van de optredens niet en beoordelen dat wat zij horen vanuit een zogenaamde ‘black box’: een zwarte tent die in het publiek is geplaatst. Hierdoor werken zij onbevooroordeeld.’

Zondagmiddag heeft JA! na een laatste repetitie voor de niet-meereizende supporters een succes-wens-uitzwaai-concertje gegeven. Ron: ‘Meer kunnen we er niet aan doen, vrijdag is het moment suprême. Om 17.30 uur weten we hoe laat we het podium in Drachten mogen betreden. Dit vermelden we natuurlijk op de Facebookpagina van JA! Jeugdfanfare Altena, zodat geïnteresseerden weten hoe laat ze moeten inschakelen om ons optreden live kunnen volgen via de stream van Omrop Fryslan.’

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl