Fort Giessen officieel geopend

Foto: www.forten.nl
14 april 2018, 18:39
Verlopen

GIESSEN - Ruim twee jaar is er gewerkt aan de restauratie van Fort Giessen en afgelopen zaterda was het resultaat onder een prachtige lentezon te bewonderen. Na de officiële openingshandeling door gedeputeerde Henri Swinkels en voorzitter Joseph Vos van Brabants Landschap ging het fort open voor het publiek.

Ook werd deze dag het Educatiepark WO I geopend, dit park vormt het sluitstuk van een groot project van Erfgoed Altena rond het zichtbaar maken van de verdedigingslinie die liep vanaf Fort Vuren via de Bommelerwaard en de Wilhelminasluis naar Fort Giessen tot aan Fort Steurgat. Schuilplaatsen werden verplaatst en omlijst met verhalen en er is een fietsroute uitgestippeld vanaf Fort Vuren tot Fort Steurgat. Speciaal voor het educatieparkje is een lespakket ontwikkeld voor kinderen op de basisschool.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl