Scholing voor laaggeletterden

Foto: Pixabay
15 april 2018, 18:27
Verlopen

ALTENA - Kent u iemand in uw omgeving of werkt er iemand binnen uw bedrijf die met de lessen voor taalontwikkeling geholpen kan worden?

Volgens landelijk onderzoek is 13 tot 16% in de leeftijdscategorie 16-65 jaar in de gemeente Werkendam, Woudrichem en Aalburg laaggeletterd. Dit komt neer op minimaal 4000 inwoners. Dit is in lijn met het landelijk gemiddelde. Toch betreft het een grote groep. De gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg werken samen met ROC Da Vinci College en Bibliotheek Altena aan de aanpak van laaggeletterdheid. Zij bieden lessen aan om het taalniveau te vergroten, en om reken- en digitale vaardigheden te verbeteren. Hierdoor worden de kansen voor laaggeletterden op de arbeidsmarkt vergroot. Ook kunnen deze inwoners makkelijker deelnemen aan activiteiten.

Om laaggeletterden te bereiken is uw steun nodig. Weet u iemand in uw omgeving of werkt er iemand binnen uw bedrijf, die met de lessen voor taalontwikkeling enorm geholpen kan worden? Kijk op www.lezenenschrijven.nl of neem contact op Jessica Peeters of bel naar 0183 – 50 72 92.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl