Sterke score voor Biesboschzwemmers

Foto: Pixabay
23 april 2018, 16:53
Verlopen

WERKENDAM - De laatste competitiewedstrijd voor de Biesboschzwemmers heeft mooie resultaten opgeleverd. Ondanks het mooie weer buiten wisten de negentien goede tijden te noteren.

Er werden zeventien persoonlijke records gezwommen. Door de afwezigheid van een aantal leden zal het moeilijk zijn om bij te beste tien ploegen te eindigen.

De jongste zwemmers mochten deze middag 100 wisselslag en 25 schoolslag zwemmen. Anne Lisman, Emma van der Spoel en Tess Vonk wisten allen hun persoonlijk record op de wisselslag te verbeteren, terwijl Hannah Vink voor het eerst dit nummer zwom en dit heel goed deed. Op de schoolslag waren alle vier de meiden sneller dan ooit.

Yara Besselink, Lars de Kooter en Rik Vink zwommen de 50 vlinderslag en de 100 vrije slag. Yara en Lars wisten beide op de vrije slag zich te verbeteren en op de vlinderslag zwommen allen een goede race.

Celine Besselink en Chimène Huisman kwamen op de 200 vrije slag en 50 schoolslag aan de start en beide zwommen één persoonlijk record. Celine verbeterde zich op de vrije slag met bijna zeventien seconden en zij deed dit met een goede techniek. Voor Chimène was er op de schoolslag een verbetering van ruim een seconde.

Romée van Rossem wist zich op de 100 wisselslag met bijna twee seconden te verbeteren, maar haar beste prestatie leverde ze op de 200 rugslag. Ze zwom dit nummer voor de eerste keer en de indeling was heel goed. Romée bleef ruim binnen de drie minuten en bleef iets meer dan twee seconden boven de richttijd voor de zomer kampioenschappen eind mei en begin juni.

De één na oudste categorie zwom twee keer een honderd meter, namelijk de rug- en vrije slag. Op de rugslag wist Sacha Maas zich met ongeveer een halve seconde te verbeteren, terwijl Larissa Huisman en Redine van Breugel goede races zwommen en in de buurt van hun beste tijden bleven. Over de vrije slag waren alle drie de meiden tevreden, maar helaas konden ze hun tijden niet aanscherpen.

De dames en heren zwommen de 200 wisselslag en 50 vrije slag. Marcha Admiraal is nog steeds een belangrijke zwemster, maar vandaag was Julia Verhoeven goed op dreef. Op beide nummers verraste Julia met mooie tijden, die zij zelf niet verwacht had. Bij de heren waren er drie deelnemers, namelijk Erik Drewes, Robin Iking en Thomas Zielhorst. Voor de telling was Robin op beide nummers de beste zwemmer namens de Werkendamse zwemclub. Op de wisselslag was Erik de tweede zwemmer, terwijl Thomas dit op de vrije slag sprint was.

Na bijna twee en een half uur zwemmen bleken de Biesboschzwemmers ongeveer 50 punten beter gescoord te hebben dan zij volgens de inschrijving zouden doen. Het is nu een aantal dagen wachten tot de definitieve score bekend is en dan zal er volgend seizoen hopelijk opnieuw in de eerste klasse gezwommen worden en is te hopen dat tijdens de wedstrijden er minder afwezigen zijn waardoor de klassering hoger uitpakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl